Techno Amsterdam

In Amsterdam kom je als technolief en house liefhebber gegarandeerd aan je trekken. Vrijwel elke avond is er wat te doen. De week begint al op dinsdag met de inmiddels befaamde Techno Tuesday in de Melkweg. In het weekend zijn er wekelijks techno clubnachten in verschillende clubs. Een bezoekje aan de Shelter, Radion, de School of de Marktkantine is de moeite meer dan waard. De programmering is divers en wekelijks vind je er de beste DJ's en artiesten van de wereld.

Techno Festivals Amsterdam

In de periode van mei tot en met september kun je wekelijks meerdere techno en house festivals bezoeken in Amsterdam. Bekende festivals zijn Loveland, Awakenings, Dekmantel, Drumcode, Diynamic, Amsterdam Open Air en 909.

Een unieke locatie is Thuishaven in Amsterdam. Hier ervaar je wekelijks de sfeer van een festival. Voetjes in het zand op het buitenterrein en voetjes van de grond in de duistere loods. In de winter wordt een grote verwarmde circustent opgezet die je beschermd tegen regen, hagel en sneeuw. De reguliere feestjes zijn op zondag, maar er zijn ook zaterdag specials. Ook zijn er zo nu en dan andere organisatoren te gast. Denk hierbij aan Housequake of Mystic garden.

Er zijn ook festivals zoals Loveland en Awakenings die meerdere keren per jaar voorkomen. Awakenings spant daarbij de kroon met feesten rond oud en nieuw, pasen en Amsterdam Dance Event. Meestal vinden de Awakenings feesten plaats in de gashouder, die ook wel de Techno tempel wordt genoemd.

Techno DJ's / Artiesten

Er zijn maar weinig grote artiesten die het voor elkaar krijgen Amsterdam een jaartje over te slaan. Kijk eens bij artiesten en filter dan op Amsterdam om te zien wie er binnenkort in de buurt is. Bekende Amsterdamse DJ's en artiesten zijn Sandrien, Tom Trago, Job Jobse en Young Marco.